Voorbereidingsblad preek 14 februari over Openbaring 6:1,2

30-01-2016 07:37

VOORBEREIDINGSBLAD VOOR DE PREEK VANUIT OPENBARING 6:1,2

 

Zondag 14  februari hopen we  ’s ochtends  samen te luisteren naar de verkondiging van het evangelie vanuit Openbaring 5:1-7.

Je vindt hieronder een leesrooster en ook iets voor de kinderen. 

 

Maandag        1 of 8    Februari   Openbaring 6:1-8         

Wat vind je het opvallendste aan de dit gedeelte?

Dinsdag          2 of 9    Februari   Zacharia 1:1-6             

Wat is bekering? Moeten wij ons ook bekeren?

Woensdag      3 of 10  Februari   Zacharia 1:7-17           

 Wat betekent het dat de HERE in ijver voor Jeruzalem ontbrand is? Wat zegt dat ons vandaag?                                                                                

Donderdag     4 of 11  Februari  Openbaring 1:12-18     

Wie is de man waar het hier over gaat?

Vrijdag            5 of 12 Februari  Openbaring 14:14-20   

Wie zit op de witte wolk en wat doet Hij?

Zaterdag         6 of 13 Februari  Openbaring 19:11-16   

Over wie gaat het hier? Hebben die witte paarden iets te maken met de ruiter op het witte paard in 6:1,2?   

Zondag             7 of 14 Februari  Openbaring 3:14-22   

 Zegt vers 21 iets over de uitleg van 6:1,2?

 

 


 

 

 

 

 

VOOR DE KINDEREN

 

Hij weet veel van de Bijbel.  Hij was een ijverige student.  Hij heeft meer dan 10 jaar geluisterd naar de beste leraren die er zijn. Ze hebben hem zoveel over de Bijbel geleerd.  Hij wil met alles wat hij in zich heeft, zich voor God inzetten.

Weet je dat er mensen onder het volk zijn die zo verkeerd bezig zijn!  Ze geloven in een jezus die ze hun Heer noemen.  In Jeruzalem zijn er nu ineens duizenden die in Hem geloven.  Ze zeggen dat de offers in de tempel niet meer nodig zijn. Ze zeggen dat Jezus de Verlosser is. Dat kan helemaal niet want de Verlosser zal toch de grote koning zijn en niet aan een kruis sterven! Die Jezus is een bedrieger. Hij haat de mensen die Jezus volgen en zeggen dat Hij uit de dood opgestaan is.

Hij heeft er van genoten toen iemand die belangrijk bij deze mensen was gestenigd is. Weer een minder. Hij wil graag helpen om deze volgelingen van Jezus voor altijd weg te krijgen. Hij gaat er zijn werk van maken. Hij gaat echt nooit in Jezus geloven. Hij haat Hem!

Wat zijn de mensen die van Jezus houden in Jeruzalem bang voor Hem. Steeds weer zorgt deze man er voor er christenen in de gevangenis komen en dat ze zelfs doodgemaakt worden!  Het is een verschrikkelijke man. Echt een vijand van de Here Jezus en van de kerk. Hij denkt dat hij met wat hij doet God dient. Dat maakt hem zo fanatiek.

Hij is nu op reis naar een stad buiten Israël.  Hij mag ook daar die christenen vervolgen! Dat is het grote doel van zijn leven geworden.  Jezus is een bedrieger en als mensen dat niet geloven moeten ze het maar voelen!

Dan ineens! Hij is op weg naar die andere stad. Dan ineens is er een heel fel licht en hij ligt zomaar op de grond.  Hij hoort een stem die heel duidelijk tegen hem zegt: “Waarom vervolg jij Mij?”  Wie zou dat zijn?  Hij vraagt:  “Wie bent u?”   Dan hoort hij die stem uit de hemel zeggen: “Ik ben Jezus die jij vervolgt!”

Jezus die aan het kruis gestorven is, leeft!  Jezus is echt de Heer, Hij is echt de Verlosser. Hij is zo machtig dat Hij zelfs iemand die Hem zo haat tot geloof kan brengen. De Here Jezus is de Koning die echt overwint! Hij is de Overwinnaar.

Wie is de man waar dit verhaal over gaat?  Vraag je vader of moeder maar of ze samen met jou Handelingen 9 uit de Bijbel of uit de Kinderbijbel willen lezen of vertellen.