VOORBEREIDINGSBLAD Preek 29 januari 2017 Openbaring 9:1-12

21-01-2017 11:08

VOORBEREIDINGSBLAD Preek 29 januari 2017 Openbaring 9:1-12

 

LEESROOSTER

 

Maandag     23  Januari   1 Timotheus 4:1-10   Wat heeft dit gedeelte in de Bijbel jou en jouw leven nu te zeggen?

Dinsdag        24 Januari    2 Timotheus 4:1-8      Hier wordt er over gesproken dat mensen de gezonde leer niet meer kunnen verdragen.  Zie je daar in onze tijd voorbeelden van en hoe ga je daar mee om?

Woensdag   25  Januari   2 Thessalonicenzen 2: 1-4  Wat geeft je nu rust als je aan de terugkeer van de Here Jezus denkt?

Donderdag  26  Januari   2 Thessalonicenzen 2:5-12  Waar voor heb je de liefde tot de waarheid nodig op weg naar de wederkomst? Hoe zie je dat in je eigen leven?

Vrijdag          27 Januari    2 Thessalonicenzen 2:13-17  We lezen in vers 13 over heiliging en waarheid. Wat is dat en wat hebben die twee met elkaar te maken?

Zaterdag       28 Januari    1 Timotheus 6:3-10   Herken je wat je in vers 9,10 gelezen hebt? Wat doe je er in je eigen leven aan om niet zo te gaan leven? 

Zondag          29 Januari    Exodus 15:22-27      Wat heeft de belofte van vers 26 met de terugkeer van de Here Jezus en de komst van de nieuwe hemel en aarde te maken?  

 

 

VOOR DE KINDEREN

 

  ds H Scholte

 

De Afscheiding (VIII)

 

              

De kerkdienst op vrijdag 10 oktober

              

In Ulrum en tot ver in de omtrek is op donderdag bekend  gemaakt dat ds.  Scholte vrijdagavond zal preken. De kerkenraad  kan  hem  rustig  laten preken want hij is nog altijd predikant in volle rechten.

Jan  gaat die vrijdagavond ook naar de kerk.  De dienst zal om  7 uur beginnen.  De mensen komen binnen.  Het is afgeladen vol.  Ruim na 7 uur komt ds. Scholte samen met ds de Cock en de kerkenraad binnen. Achter hen aan komen 7 moeders  met  hun kinderen.  Deze kinderen zullen in deze dienst gedoopt worden. In deze dienst is het ds. Scholte die in zijn preek  zegt dat  de reglementen van de Hervormde kerk  niet  gehoorzaamt  mogen  worden  wanneer daarmee het  echte  Evangelie  aan de kant gezet wordt.  Jan voelt onder deze  preek  hoe Christus’ trouwe gemeente een hart onder de riem  gestoken  wordt.  Aan het einde van deze dienst volgt nog een mededeling. Ds. Scholte vertelt dat hij zondag weer hoopt voor te gaan. Dan zal hij ook het Avondmaal  bedienen.

 

De kerkdiensten van zondag 12 oktober

 

Het is zondagmorgen. De familie Vlaming maakt zich klaar om naar de kerk te gaan.  Het is duidelijk dat er een ongewone spanning is.  Vooral vader Vlaming is zenuwachtig.  Hoe zal het  gaan vandaag?  Gisteren heeft vader Vlaming gezegd dat

het morgen wel eens vreemd zou kunnen gaan in de kerk.

Tegen moeder en Cees heeft hij gezegd:  "Morgen kan het wel eens  een  heel  bewogen zondag worden.  Want als kerkenraad hebben we ds.  Smith van Leens meerdere keren gevraagd zijn   preekbeurt af te staan aan ds.  Scholte.  Maar hij weigert. Ds Scholte zal het hem in de kerk nog eens vragen."

Wanneer  Cees  met  moeder  de  kerk  in komt  zijn er al  veel mensen. De kerk wordt weer stampvol. Zal ds Scholte preken?  Zal hij het Avondmaal bedienen.?

Daarover volgende week verder.