Voorbereidingsblad preek over Openbaring 6:12-17 zondag 29 mei 2016

20-05-2016 07:44

VOORBEREIDINGSBLAD VOOR DE PREEK OVER OPENBARING 6:12-17

 

Zondag 29 mei hoop ik in de ochtend  de afsluitende preek over Openbaring 4-6 te houden. Over Openbaring 6:12-17. We gaan dan naar een profetie over de dag dat de Here Jezus op de wolken terugkomt.

 

LEESROOSTER

 

Maandag        23 mei   Genesis 1:1-19        De HERE maakt de aarde leefbaar. Daarvoor is licht nodig. Waar kwam het licht op de eerste 3 dagen vandaan?                                                                  

 

Dinsdag          24  Mei  Lucas 21:20-28        Waarom zullen mensen op de dag dat de Here Jezus terugkomt bang zijn? Als  jij aan die dag denkt, ben je dan ook bang?            

 

Woensdag     25  mei   Lucas 16:1-13         Wat heeft deze gelijkenis met het leven na de dood en de terugkeer van de Here Jezus te maken? Wat heeft deze gelijkenis jou te zeggen?    

 

Donderdag     26  mei  Lucas 23:26-32       Waarom moeten de dochters van Jeruzalem huilen? Hoe bewogen zijn wij met mensen die zonder Christus leven?                                                                                                

 

Vrijdag            27  mei   Openbaring 9:1-6  Je leest dat mensen graag dood willen maar niet doodgaan. Waarom vinden ze dat zo erg? Zie vers 6                                                         

 

Zaterdag         28  mei   1 Tessalonicenzen  4:13-18  Wat gebeurt er met de gelovigen op de dag dat de Here Jezus op de wolken terugkomt?  Zie je daarnaar uit? 

 

Zondag            29  mei   Markus 3:1-6       wat zegt dit gedeelte ons over de liefde en de toorn van Christus?         

 

 

VOOR DE KINDEREN

 

 

 

 

 

Wat zie je op het plaatje?  Allemaal druivenplanten. We noemen dat een wijngaard. De boer heeft ze heel netjes bij elkaar gezet. Hij zorgt er heel goed voor. dat doet hij om er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk druiven aankomen. Dan kan hij de druiven verkopen. Of de druivensap en hij kan er ook wijn van maken. Dan kan hij dat later weer verkopen. De boer doet echt alles om er voor te zorgen dat er veel druiven aan komen.

De HERE zegt soms dat het volk Israël zijn wijngaard is. Laat je vader of moeder dat maar eens opzoeken in Jesaja 5:1-7 De HERE zorgt als de beste boer die er is voor Zijn volk. Hij geeft ze het beste wat er is. Hij zorgt er voor dat ze een land krijgen dat heel mooi is. Een land waarin genoeg groeit om allemaal goed te kunnen leven. De HERE noemt het het land dat overvloeit van melk en honing. Dat betekent dat er meer dan genoeg is. De HERE heeft als een goede boer er ook voor gezorgd dat anderen de druivenplanten niet konden vernielen. Hij bewaakt de wijngaard.

Weet je wat nu zo erg is? Het volk Israël dat zoveel goeds gekregen heeft, wil niet naar de HERE luisteren. Ze zorgen er voor dat de druivenplanten niet goed groeien. Ze willen zich niet door de Here God laten verzorgen. De HERE heeft ze zoveel liefde gegeven. Zij zeggen dat willen we niet. Ze leven niet in liefde voor de andere mensen. De mensen die het belangrijkst zijn maken het andere mensen juist moeilijk.  Ze willen Gods liefde en zorg niet. Dan komt Gods straf. Als je je wel door de HERE wil laten verzorgen dan krijg je echt wat je nodig hebt. Dan hoor je bij de wijngaard van de HERE die heel goed verzorgd wordt. Voor altijd.