Voorbereidingsblad preek Zondag 6 29 november 2015

16-11-2015 11:18

Ik hoop 29 november over zondag 6 van de Heidelbergse Catechismus te preken.  Als voorbereiding kun je het leesrooster hieronder gebruiken. Er staat bij elke dag een vraag die je zou kunnen gebruiken om er nog over door te praten of denken.

Er staat ook een stukje voor de kinderen in en waarschijnlijk ook goed bruikbaar voor jongeren en ouderen.  Als je vragen hierover hebt of wat je verder in Zondag 6 leest,  speel die dan aan mij door dan kan ik daarmee aan het werk om samen te groeien in ons leven met de HERE.

 

Leesrooster Zondag 6

 

Maandag      23 november     Leviticus 16:1-11

Vraag:  Wat is het verschil tussen de hogepriester en Christus als je op vers 6 en 11 let? Waarom is dat belangrijk?

 

Dinsdag       24 november     Leviticus 16:12-19

Vraag: Wat is eigenlijk verzoening?  

 

Woensdag    25 november     Leviticus 16:20-31

Vraag:  Wat is de bedoeling van het wegsturen van bok in vers 21? Waarom moet die juist naar de woestijn?  

 

Donderdag  26 november      Marcus 2:1-13

Vraag: Waarom is deze geschiedenis een van de belangrijkste bewijzen voor het God-zijn van de Here Jezus?

 

Vrijdag        27 november    Filippenzen 2:1-11

Vraag: Wat was de vernedering van Jezus als mens?

 

Zaterdag     28 november   Romeinen 1:1-7

Vraag: Wat lees je hier over het God en mens zijn van de Here Jezus?

 

 

 

 

 

 

 

VOOR DE KINDEREN

 

 

 

 

Kijk eens goed naar dit plaatje.  Dit is het oudste plaatje waarmee mensen met de Here Jezus en met de christenen willen spotten. Het is echt al heel oud. Het is al bijna 2000 jaar geleden gemaakt.   De letters die erop staan betekenen “Alexamenos aanbidt zijn God”.

De man of vrouw die dit getekend en geschreven heeft wil zeggen dat je wel zo dom als een ezel moet zijn om in Christus geloven. Wie gelooft er nu in iemand die aan een kruis gestorven is? Wie gelooft er nu dat de man die gestorven is aan het kruis jou kan redden? Wie gelooft er dat iemand die aan een kruis doodgegaan is echt God is?

Iemand die dood is kan jou toch niet meer redden? Als de Here jezus echt God was dan zou Hij zich toch niet dood hebben laten maken?

De echte God is gelukkig heel anders dan mensen vaak denken. De HERE is de God die echt om mensen geeft. Om ons te redden heeft Hij de Here Jezus gestuurd. De Here Jezus was echt God en kon de duivel en de mensen die Hem wilden doodmaken zomaar in een keer verslaan. Maar Hij deed het niet omdat Hij ook voor jou wilde verdienen dat jou zonden vergeven zijn. God werd mens! Om voor wie gelooft de straf te dragen die wij verdiend hebben. Dat schrijf ik nu wel op maar de Here Jezus is toch dood gegaan? Geloven wij in een Verlosser die dood is? Nee! Want na drie dagen stond de Here Jezus op uit het graf. Hij leeft.  Met de Here Jezus moet je niet spotten maar houd maar veel van Hem.  Bid daar steeds weer om dan blijf jij ook altijd leven!  Dan ga je als je sterft naar de HERE en daar leef voor altijd.