Voorbereidingsblad voor de preek over Zondag 32 op zondag 12 juni

28-05-2016 19:14

 

VOORBEREIDINGSBLAD PREEK ZONDAGOCHTEND 12 JUNI OVER ZONDAG 32  

 

Dit voorbereidingsblad is voor de preek van 12 juni in de ochtend bij het avondmaal. Volgende week hoop ik dan een voorbereidingsblad te hebben voor de preek op 12 juni in de middag

 

LEESROOSTER

 

Maandag         30 mei   Romeinen 12: 1-8  Hoe doe je dat in jou leven om niet gelijkvormig aan de wereld te worden?

Dinsdag          31 mei   Romeinen 12:9-21  We lezen hier wat een dankbaar leven voor Gods ogen is. Wat vind je het moeilijkste van wat de Geest hier noemt? Wat doe je daar aan?  

Woensdag       1 juni     1 Petrus 2: 1-10    Wat is het doel van je leven als je dit gedeelte leest? Hoe geef je dat in je leven vorm?

Donderdag      2 juni    Mattheus 5:13-20  Wat betekent het dat onze gerechtigheid groter moet zijn dan die van de Schriftgeleerden en Farizeeën?

Vrijdag            3 juni     1 Petrus 2:11-25     Wat is de plaats van de goede werken bij evangelisatie?

Zaterdag         4 juni     Mattheus 7:13-23   Aan de vruchten ken je de boom. Wat zegt dat voor ons geloofsleven?

Zondag           5 juni     1 Korinthe 9:15-27  Wat is goede aanpassing aan de omgeving en wat is verkeerde aanpassing?  Maak dat eens concreet duidelijk in onze eigen tijd.

 

VOOR DE KINDEREN

 Jullie eten vast wel eens fruit. Je krijgt van je ouders misschien wel een appel, peer of sinaasappel mee naar school.  Ze zeggen tegen je dat dat goed voor je is. Fruit is gezond. Als je naar de supermarkt of de groenteboer gaat zie je allerlei fruit. Niet alleen appels, peren en sinaasappels  maar ook bananen, kiwi’s, mandarijnen en nog anderen.

De bomen waaraan ze groeien zien er niet hetzelfde uit. Hoe weet jij nou wat een bananenboom of een appelboom is?  Wanneer weet jij dat zeker? Als je aan die boom een banaan of een appel ziet groeien. Dan weet je zeker wat voor ‘n boom dat is.

  

 

Wanneer weet jij nou of een fruitboom echt goed is?  Of die boom nog leeft? Dat zie je als de appels of de bananen er echt aan komen.

Weet je wat de Here Jezus tegen ons zegt? Dit: “Aan de vruchten ken je de boom”.  Weet je wat dat betekent? Hoe weet je wanneer iemand echt met de HERE leeft? Wanneer ben je echt een kind van God? Als je zegt en doet wat de Here Jezus tegen ons zegt. Als je zo wilt leven zoals de HERE dat graag wil. Als jij doet wat de HERE zegt dan is dat een vrucht die aan jou groeit. Wat zegt dat? Dat je echt wilt doen wat de HERE zegt. Je laat de Here God maar niet praten. Als je kind van God bent dan is het niet zo dat je je niets van God aantrekt. Je wil naar de HERE luisteren. Je wil een kind van God zijn. Je wil dat de HERE blij met je is. Dan zien mensen dat jij bij Christus hoort. Dan zien mensen dat jij anders bent dan wie niet gelooft. Dan zien ze dat jij een christen bent. Een christen is iemand die altijd weer wil doen wat de Here Jezus zegt en leert. Bid daar steeds weer om. Zodat andere kindere n of mensen gaan vragen wie de Here Jezus is. Dan kun je ze over de Here Jezus vertellen.