Voorbereidingsblad voor preek over Ezra 7:10 22 mei 2016 bevestiging ambtsdragers

14-05-2016 17:15

VOORBEREIDINGSBLAD VOOR DE PREEK OVER  EZRA 7:10

 

 

Zondag 22 mei hoop ik bij de bevestiging van ambtsdragers te preken over Ezra 7:10  

Je vindt hieronder een leesrooster en ook iets voor de kinderen.

 

 

LEESROOSTER

 

Maandag        16 mei   Psalm 1                     Wat zegt deze Psalm over Bijbellezen? Wat zegt het  over de manier waarop je het doet? Hoe staat het met jouw lezen in de Bijbel?                                                                  

 

Dinsdag          17  Mei  Psalm 19: 8-15         Waarom is echt bezig zijn met het Woord van God zo belangrijk? Wat heb je er aan?          

 

Woensdag     18  mei   Psalm 119:97-112     Wat leert dit gedeelte je voor je dagelijkse leven?    

 

Donderdag     19  mei  Johannes 5: 30-40     Wat is het doel van het lezen en bestuderen van de Bijbel?                                                                                               

 

Vrijdag            20  mei   1 Timotheus 4        Wat zegt dit gedeelte over het werk van een dominee en ouderling?                                                         

 

Zaterdag         21  mei   1 Petrus 5                Wat betekent het dat ambtsdragers herders zijn?

 

Zondag            22  mei   Efeze 6:10-20       Opvallend is dat Paulus in vers 19,20 om het gebed van de gemeente vraagt. Hoe staat het met jou gebed voor de ambtsdragers? Bid jij elke week voor de dominee dat hij Gods Woord goed en rijk kan verkondigen?           

 

VOOR DE KINDEREN

 

 

 

We gaan het nu en volgende keren eens over planten in de Bijbel hebben. Als je op planten en bomen let vertellen die veel over de HERE.  De HERE die ook de planten en de bomen gemaakt heeft. Wanneer maakte de HERE de planten en de bomen? Op de derde dag. Hij maakte bomen waaraan vruchten groeien. Zoals appels, bananen, peren en kiwi’s. Adam en Eva kregen de vruchten te eten. Daarvan konden ze leven. De HERE zorgde ook voor planten waaraan bloemen komen. Als de bloemen uitgebloeid zijn, zijn er vaak zaadjes. Die komen in de grond terecht en daaruit komen weer nieuwe planten. Zo heeft de HERE het gemaakt. Zo mooi. Als je naar de bloemen kijkt, zie je iets dat God gemaakt heeft.

Wanneer een zaadje in de grond valt, lijkt dat zo klein. Kan daar nu een hele plant of boom uit groeien? Het lijkt niet zo toch heeft de HERE het zo gemaakt. Als het zaadje in de grond komt en het krijgt genoeg water dan komen er wortels en dan komt er iets uit de grond wat al groter wordt. Wat heeft dat zaadje nodig? Water en  goeie grond. Als er geen water is en geen goeie grond is, wordt het niks. Dan groeit het niet of het gaat na een tijdje dood.

Zo is het ook met geloven. Wat heb je nodig om van de HERE te houden. Dat de HERE zelf jou dat leert. Daarom is het nodig elke dag dat te vragen aan de HERE. Dus is het nodig om te bidden. Wat heb je nog meer nodig? Dat je hoort wie de HERE is. Wat Hij gedaan heeft. Dat je Hem goed kent en blijft kennen. Wat heb je dan nodig? Dat je elke dag uit die Bijbel hoort wie de HERE is, wie de Here Jezus is. Luisteren naar wat in de Bijbel staat is het water dat je nodig hebt om te geloven. Bidden is nodig om te geloven. Om er voor te zorgen dat de zaadjes van Gods Woord bij jou in goede grond vallen. Bid en luister heel goed naar de HERE.