Voorbereidingsblad Zondag 3

05-11-2015 07:20

 

 

Ik hoop 8 november over zondag 3 van de Heidelbergse Catechismus te preken.  Als voorbereiding kun je het leesrooster hieronder gebruiken. Er staat bij elke dag een vraag die je zou kunnen gebruiken om er nog over door te praten of denken.

Er staat ook een stukje voor de kinderen in en waarschijnlijk ook goed bruikbaar voor jongeren en ouderen.  Als je vragen hierover hebt of wat je verder in Zondag 3 leest,  speel die dan aan mij door dan kan ik daarmee aan het werk om samen te groeien in ons leven met de HERE.

 

Zondag 3

Leesrooster

Maandag       2  November     Genesis 1:24-31  

Vraag:   Welke opdracht krijgen wij als mensen hier?

 

Dinsdag         3 November       Efeze 4: 17-25
Vraag:  Wat betekent het dat we de nieuwe mens moeten aandoen?

 

Woensdag    4 November        Genesis 3: 1-8

Vraag:  Wat is de grootste leugen van de Satan in deze verzen?

 

Donderdag   5 November        Genesis 3:9-16
Vraag:  Wat is er veranderd in de omgang tussen God en mens?

 

Vrijdag           6 November       Genesis 3:17-24

Vraag:  Waarom stuurt God de mensen uit het paradijs en zorgt hij dat ze er niet in terug kunnen komen?

 

Zaterdag        7 November       Johannes 3: 1-8

Vraag:  Wat is het om wederom geboren  te worden?

 

Als er na het lezen van deze Bijbelgedeelten vragen overgebleven zijn doe die dan in de vragenbus of mail ze naar  dsjrvisser@gmail.com

Ik kom op de vragen terug of in een preek, een artikel in het Kerkblad of  een mailtje naar je toe.

 

 

 

Voor de kinderen

Weten jullie wat een spookrijder is?  Dat is iemand die op de verkeerde helft van de weg rijdt. Dat is super gevaarlijk!  Dan ben je een gevaar voor jezelf maar ook voor andere mensen.  Als je in de auto zit en je luistert naar de radio hoor je soms:  Mensen jullie moeten goed opletten want op die weg is er een spookrijder gezien.  Als je dan niet oplet kan je zomaar op die spookrijder botsen. Dat kan heel erg zijn. 

 

 

Wij zijn door de zonde eigenlijk spookrijders geworden. Wij doen allerlei verkeerde dingen waardoor we ons eigen leven en dat van anderen stukmaken.  Door de zonde in ons leven doen wij niet wat de HERE wil en daarom maken we het leven van andere mensen moeilijk. Denk ook maar eens aan al die vluchtelingen. Waarom zijn die er omdat deze mensen in hun eigen land door andere mensen bedreigd worden. Ze zijn hun leven niet zeker.  Doordat wij verkeerde dingen doen, wordt de HERE ook boos op ons. 

Hoe kan dat nu veranderen?  Hoe kunnen we van een spookrijder nu weer iemand worden die op de goede kant van de weg gaat rijden?  Dat kan alleen als de HERE ons helpt. Als de HERE ons leven verandert. Hij heeft bij jouw doop beloofd dat Hij dat in jou wil doen. Als wij verdriet hebben over wat we verkeerd doen en de HERE om vergeving vragen dan wil de Heilige Geest je een nieuw mens maken. Iemand die er van baalt als je verkeerde dingen doet en dan vergeving vraagt aan de HERE en aan mensen die jij verkeerd behandeld hebt.  Bidt steeds weer om de Geest die je nieuw wil maken en je wil leren om te willen doen wat echt goed is. Goed in Gods ogen.